چگونه شوق و انرژی اولیه را برای درس خواندن حفظ کنیم

دردسری به نام انتخاب رشته

داوطلبان بسیاری پس از اعلام نتایج و قبولی های دانشگاه ها به مرکز مشاوره تحصیلی مراجعه می کنند.

بسیاری از آنان که در سال های قبل به مرکز مشاوره تحصیلی و مشاوران ما مراجعه می کردند، از نتایج قبولی مرحله دوم کنکور خود و رشته و دانشگاهی که در آن قبول شده اند، بهت زده بوده و می پرسند: ((با این رتبه خوبی که به دست آورده ایم پس چرا این رشته و این دانشگاه؟!! ))

بله آنان در انتخاب رشته کنکور خود به درستی عمل نکرده و زحمت ها و تلاش های خود برای قبولی در بهترین دانشگاه و رشته را به باد داده اند. و وقتی به خود می آیند که دیگر کاری از دسته مشاورین ساخته نبوده و مجبور به ادامه تحصیل در رشته و دانشگاهی می شوند که بدان علاقه ندارند. همانطور که می دانید یکی از شروط موفقیت در آینده علاقه و حس کنجکاوی است که به رشته خود دارید، پس نتیجه می گیریم که با یک انتخاب اشتباه درواقع آینده خود را تحت الشعاع قرار داده ایم.

بعضی دیگر از اینکه نتوانستند رتبه خوبی را کسب کنند اما با همان رتبه توانستند رشته ای خوب در دانشگاهی معقول قبول شوند ابراز تعجب و خوشحالی می کنند.

اشکال گروه اول در چه بوده و رمز موفقیت گروه دوم چیست؟!

در ابتدا باید بدانیم ما بعد از یک سال زحمت بی وقفه حال باید به هر نتیجه ای که رسیدیم متناسب با آن انتخاب رشته کنیم. دقت کنید متناسب با نتیجه ای که گرفتیم! بسیاری از داوطلبان با توجه با آمارهای اشتباهی که از سال های گذشته دارند و مشاوره های اشتباهی که از افراد غیر متخصص می گیرند، زحمات خود را به باد داده و به نتیجه دلخواه نمی رسند. چه بسیارند داوطلبانی که با رتبه های ممتاز نتوانستند رشته مورد علاقه خود را در یک دانشگاه خوب قبول شوند.

پس از ابتدایی ترین نکات انتخاب رشته، نگاه واقع بینانه به رتبه کسب شده به دور از هیجانات و انتخاب های احساسی می باشد. هر داوطلب باید بر طبق آزمون و سنجش تحصیلی که شده است انتخاب کند و منتظر نتیجه باشد.

مشاورین ما در مرکز مشاوره تحصیلی با توجه به تجارب و توانایی هایی که دارند، می توانند شما را هرچه بیشتر برای یک انتخاب رشته خوب راهنمایی کنند.

از دیگر نکات قابل توجه در انتخاب رشته ملاک و معیار شخص برای ادامه تحصیل و آشنایی با رشته مربوطه می باشد. چه بسیارند کسانی که با رتبه ای خوب وارد دانشگاه شده و نتوانسته اند با رشته خود ارتباط برقرار کنند. از پیشرفت تحصیلی باز مانده و دچار افت تحصیلی شده اند تا جایی که مجبور به انصراف از دانشگاه شده و نه تنها به آینده خود بلکه به آینده اجتماع نیز صدمات جبران ناپذیری را وارد می نمایند. پس یکی دیگر از نکاتی که باید مورد توجه قرار بگیرد، تحقیق درباره رشته ایست که قصد ادامه تحصیل در آن داریم.

برای اینکه در انتخاب رشته خود دچار شکست نشویم، باید شرایط پذیرش دانشجو و ضوابط آن رشته در آن سالی که کنکور داده ایم را هم مورد مطالعه دقیق قرار بدهیم. بسیاری از داوطلبان بدون آگاهی از این شرایط انتخاب کرده و نتیجه دلخواه نمی گیرند.

نکاتی دیگر نیز وجود دارد ولیکن انتخاب با شماست. آیا می خواهید موفق شوید و در دانشگاهی معتبر رشته مورد علاقه خود را بخوانید؟ مشاورین ما در مرکز مشاوره تحصیلی آماده کمک و راهنمایی شما داوطلبین عزیز هستند.

5 دیدگاه دربارهٔ «دردسری به نام انتخاب رشته»

  1. مرسی از مطلب مفیدتون.
    هرزمان این بحث پیش میاد به یاد خودم میوفتم که چجوری با یک انتخاب اشتباه، با اینکه امکانش رو داشتم در رشته مورد علاقم ادامه تحصیل بدم، درسی را بخونم که اصلاً علاقه ای بهش نداشتم.
    از بقیه خواهش می کنم حتماً قبل از انتخاب رشته مشورت داشته باشن. انتخاب رشته شوخی بردار نیست!

  2. سلام
    من دیپلم رشته کامپیوترم
    امسال کنکوردادم ولی از یه جای دور قبول شدم مجبور شدم بمونم سال دیگه
    میخواستم ببینم که میشه سال دیگه توکنکور زبان خارجه شرکت کنم؟؟؟
    باید چه شرایطی داشته باشم چه کتابایی مطالعه کنم
    خواهش میکنم راهنماییم کنین ممنون.

    1. دکتر مهرآرا بهرامی

      دوست عزیز رشته زبان خارج رشته ای هست که میتونید ازاد هم شرکت کنید برای اطلاعات بیشتر و برنامه ریزی میتونید با این شماره مشاوره تلفنی انجام بدید
      021-22354282

  3. سلام ی کمک میخوام ازتون
    من دانشجوی کارشناسی ارشد رشته حسابرسی هستم.ترم 3 سپری کردم و تنها پایان نامه ام مونده. دچار ی سر در گمی شدم برای ادامه این رشته در مقطع دکتری ویا اینکه دوباره ازمون کارشناسی شرکت کنم و در دانشگاه ازاد رشته دارو سازی بخونم.با توجه به اینکه فرزند جانباز 25 درصد هستم و از سهمیه ام استفاده نکردم.

    1. خب رشته ای که هستید رو اول به پایان ببرید و بعد در مورد ادامه به دکتری یا ادامه در رشته ای دیگر تصمیم گیری کنید
      فعلا” کاری رو که شروع کردید رو به پایان ببرید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *